Contrast
Onderstrepen

Creatieve activiteiten tijdens suïcidepreventieweek

woensdag 7 augustus 2024 12:52 uur

Samen creatief bezig zijn is belangrijk voor de mentale gezondheid. Daarom organiseert GGZ NHN dit jaar in de week van 10 september, Suïcidepreventiedag, allerlei activiteiten in Noord-Holland-Noord.

Het motto is ‘creatief uit je hoofd’. Iedereen kan hier gratis aan meedoen.

Wat is er te doen?

Er is een ruim aanbod aan workshops, bijvoorbeeld schilderen, schrijven, acrylgieten, levenskunst, visionboard, vrije dans en een literaire avond. Op vrijdagavond 13 september sluiten we de week feestelijk af met muziek, theater en een lezing in de Cultuurkoepel in Heiloo. Kijk wat er bij jou in de buurt te doen is en geef je op via www.ggz-nhn.nl/creatiefuitjehoofd

Voor wie?

Iedere inwoner kan gratis deelnemen. We willen graag zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om te ervaren wat het met je doet om je creatieve kant nog meer te ontwikkelen en in te zetten.

Waarom?

Elke 40 seconden stapt er iemand uit het leven. Vorig jaar maakten in Nederland 1862 mensen een einde aan hun leven, wat neerkomt op gemiddeld ruim 5 zelfdodingen per dag. En iedere suïcide raakt weer 135 mensen. De jaarlijkse Wereldwijde Suïcidepreventiedag op 10 september draagt bij aan de bewustwording dat suïcide te voorkomen is.

Bekijk het programma en doe mee. Je bent van harte welkom!

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: