Voor familieleden en naastbetrokkenen organiseert GGZ Noord-Holland-Noord informatiebijeenkomsten, cursussen en lotgenotengroepen.
De cursus 'omgaan met depressie', brengt u in contact met mensen die met dezelfde vragen zitten en u krijgt advies over hoe u beter in balans blijft.
Hoe ga je om met iemand die een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft? Wat kunt u wel zeggen en wat niet? Wat veroorzaakt borderline? Het antwoord op deze vragen krijgt u in deze cursus.
Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan het vergroten van de kennis over psychosen en over de gevolgen die dit heeft voor uw naaste en zijn omgeving.
Een psychiatrische ziekte kan ingrijpende gevolgen hebben, ook voor u als ouders, broer, zus, partner of vriend(in). Het doel van deze cursus is het vergroten van de kwaliteit van leven van u als naastbetrokkenen en - in het verlengde daarvan - dat van uw naaste.
U krijgt bij deze bijeenkomst ondersteuning, informatie over hoe u met uw naaste met suïcidale gedachten het gesprek kunt aangaan en tips over wat u kunt doen om uw naaste te helpen.
De Hoofdzaak, Leviaan, Ypsilon, Dalisay Recovery en GGZ NHN organiseren samen de lotgenotengroep voor naasten 'Samen sterk'.
Ben je vaak zo moe dat jouw kind je te veel is of vind je het lastig wanneer je baby maar blijft huilen en vergeet je daarnaast goed voor jezelf te zorgen? De ouder-baby-interventie helpt ouders met spanning- of stressklachten en/of psychiatrische klachten en verslaving.
Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet of ruzie. Herkent u dit? Mogelijk kan uw kind dan een steuntje in de rug gebruiken. Daarvoor bieden we de KOPP/KOV-groepen aan.
Als een ouder/verzorger een psychisch of verslavingsprobleem heeft, dan maken de kinderen vaak spanningsvolle situaties mee. De doe- en praatgroep (ook wel KOPP/KOV-groep) biedt een steuntje in de rug.
Als een ouder/verzorger psychische of verslavingsproblemen heeft, is dat ook voor jou als kind belastend. De situatie heeft ongewild invloed op jou. In de KOPP/KOV-groep krijg je handvatten om met de situatie om te gaan.
Tijdens de "KOPP/KOV"-groep krijgt u meer inzicht in de gevolgen van het opgroeien met een ouder met een psychiatrische stoornis. Er is gelegenheid tot uitwisseling van informatie.
Voor familie en naasten bieden wij diverse online zelfhulpmodules. Het volgen van een module is gratis en we hebben alleen een emailadres nodig om een account aan te maken.
U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.
Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.
Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.
Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer
Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!
Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten, BIG-geregistreerde psychologen en gemeenten) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: