Mensen met borderline-persoonlijkheidsproblemen kunnen hun emoties niet goed hanteren en hebben een instabiel zelfbeeld.
Als iemand vastloopt omdat opleidingen, werk of relaties telkens weer mislukken, lijdt die misschien aan een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS). Teleurstellingen volgen meestal hetzelfde patroon: een hele enthousiaste start met hooggestemde verwachtingen, gevolgd door tegenvallers en afhaken. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben vaak een ‘alles-of-niets’-karakter.
Bij deze stoornis horen sterke stemmingswisselingen en impulsief gedrag. Ook hebben mensen met een BPS vaak andere psychische klachten, bijvoorbeeld een eetprobleem, een depressie, een angststoornis of posttraumatische stress-stoornis. De diagnose BPS is dan ook niet makkelijk te stellen. Dat kan alleen een psychiater, klinisch psycholoog of psychotherapeut na een zorgvuldig onderzoek.
Er zijn in Nederland naar schatting 200.000 mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis, iets meer vrouwen dan mannen. De stoornis komt meestal tot uiting tussen het 17e en 25e levensjaar.
U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.
Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.
Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.
Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer
Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!
Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten, BIG-geregistreerde psychologen en gemeenten) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: