Contrast
Onderstrepen

Het verhaal van Linda (hbo-verpleegkundige)

Na een eigen bedrijf te hebben gerund en als stewardess te hebben gewerkt, besloot Linda het roer om te gooien. “Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, ontdekte ik een versnelde deeltijd HBO-V-opleiding bij hogeschool Inholland. Deze pilot, speciaal voor mensen zonder zorgachtergrond, gaf mij de mogelijkheid om als verpleegkundige in de psychiatrie aan de slag te gaan!”

“Als stewardess ontdekte ik dat ik het prettig vind om met mensen te werken en ook goed met hen kan omgaan in verschillende situaties. Bij incidenten werd ik vaak betrokken. Daarnaast ben ik ontzettend geïnteresseerd in het menselijk brein: hoe het werkt, hoe het in elkaar zit en waarom mensen bepaalde dingen doen. Daarom solliciteerde ik na de 20 theorieweken van de opleiding direct op een vacature bij GGZ Noord-Holland-Noord.”

Leerwerkplekken bij GGZ NHN

“De opleiding geeft je de vrijheid om zelf een leerwerkplek te kiezen. Bij GGZ NHN zijn er bijvoorbeeld afdelingen voor forensisch, ouderen, langdurige zorg en crisis. Het eerste jaar werkte ik bij de opnamekliniek voor volwassenen in Hoorn. Daar was veel uitdaging en reuring, waar ik wel van hou. Daarna zat ik een jaar bij de beschermde woonvorm in Schagen. Dat zijn ook volwassen cliënten, maar in zo’n woonvorm bouw je toch een andere relatie op dan in de kliniek. Het laatste half jaar werkte ik bij de kliniek langerdurende zorg voor ouderen in Castricum. Tijdens de hele studie van 2,5 jaar werkte ik 3 dagen en ging ik 1 dag per week naar school. De ene keer hadden we online les en de andere keer op locatie. Ik kreeg een leerlingsalaris van GGZ NHN en mijn collegegeld werd bekostigd.”

Begeleiding

“Bij iedere werkplek had ik twee begeleiders. Daarnaast was er ook een overkoepelend begeleider: collega Saskia was de hele opleiding mijn leercoach. Dat was wel erg fijn, want ondanks dat je 3 keer van werkplek verandert, heb je wel één begeleider die de hele tijd blijft.”

Eigen tempo

Bij deze opleiding vormen circa 15 studenten ‒ zowel met als zonder zorgachtergrond ‒ een klas. Zij krijgen 7 vakken, in 3 niveaus: A, B en C. Uiteindelijk moeten de studenten van alle vakken niveau C halen. Studenten kunnen van alle vakken niveau A en/of B overslaan. Student kunnen zelf hun tempo bepalen en dus hun tijd indelen; elke 8 weken kunnen ze zich opnieuw inschrijven voor een vak en niveau. Linda: “Ik heb de opleiding in 2,5 jaar gedaan, maar er waren ook klasgenoten die er 3 jaar over hebben gedaan. Nu werk ik vast in dienst bij de opnamekliniek voor volwassenen in Hoorn. Dezelfde plek waar ik tijdens mijn opleiding mijn eerste werkervaring opdeed!”

Plannen

Ongeacht of je wel of geen zorgachtergrond hebt, kan Linda de opleiding aanraden. Ze benadrukt wel dat het belangrijk is dat je interesse hebt in de zorg. “Goed kunnen plannen en initiatief nemen, komt goed van pas tijdens de opleiding. Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid en er is weinig sturing; je hebt alleen een aantal criteria waar je aan moet voldoen en de opleiding vertrouwt erop dat je dat zelf oppakt. Dit verbetert je zelfstandigheid en biedt volop ruimte voor persoonlijke groei. De opleiding daagt je uit om zelfstandig keuzes te maken en jezelf verder te ontwikkelen.”

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!